Το Βιογραφικό μου

Ανδρέας Στρατάκης

Η μεγάλη μου αγάπη από την στιγμή που γεννήθηκα το 1964 στη Ροδιά του Δήμου Μαλεβιζίου είναι η γη, η ενασχόληση με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο.

Μια αγάπη που πήρα από τους γονείς μου, τον Ιωάννη Στρατάκη και τη μητέρα μου Ειρήνη Σπανουδάκη. Αναπόφευκτα λοιπόν και η επιχειρηματική μου δραστηριότητα, όπως και η πορεία μου είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο.

Είμαι ο ίδιος αγροτοκτηνοτρόφος και κρεοπώλης, ενώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Ροδιά όπου και διατηρώ ιδιωτική επιχείρηση (κρεοπωλείο – μίνι μάρκετ), μαζί με τη σύζυγο μου τη Χρυσή Ροδίτου, με την οποία έχω αποκτήσει τρία παιδιά και πέντε εγγόνια.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον μου για τη γη και τους ανθρώπους της, με έκαναν να συμμετέχω στο συνεταιριστικό κίνημα με στόχο να μπορέσω να συμβάλλω στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα.

Η πρώτη μου επαφή με τα Κοινά, έγινε μέσα από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μου με σκοπό την ανάδειξη του Πολιτισμού, της θρησκευτικής αξίας του τόπου μου και της Ιστορίας του.

Στη συνέχεια ανέλαβα Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και ακολούθως Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροδιάς. Ακολούθησε η θέση του Ταμία και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου. Από το 2003 εκλέγομαι συνεχώς στο Δ.Σ. της Ένωσης Ηρακλείου.

Σήμερα είμαι:

Πρόεδρος στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ από το έτος 2012

Πρόεδρος στην ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ

Αντιπρόεδρος στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΑΕΣ ΑΕ (ΚΣΟΣ ΑΕ)

Αντιπρόεδρος στην ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Μέλος του Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Μέλος του Δ.Σ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Μέλος του Δ.Σ του ΣΑΣΟΕΕ

Μέλος του Δ.Σ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μέλος του Δ.Σ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΛΟΗΓΟΣ

Θέσεις από τις οποίες αγωνίζομαι με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την επίλυση προβλημάτων και τη σύμπραξη δυνάμεων με γνώμονα πάντα το κοινό καλό.

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι.

Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις” .

Οδυσσέας Ελύτης